Francouzský týden: Crêpes s malinami

Vaření a recepty 1. července 2013

Francouzská kuchyně je velmi pestrá. Některá jídla jsou založena na bohatě používaném koření, jiná vynikají promyšlenou kombinací surovin delikátních chutí. My jsme pro vás vybrali z obou skupin něco.

Potřebujete:

100 g hladké mouky

špetku soli

1 lžíci pískového cukru

2 vejce

1 lžíci oleje

300 ml mléka

olej na potírání pánve

maliny

moučkový cukr

lístky máty na ozdobení

Postup:

  1. Mouku prosejte a osolte. Přidejte cukr, vejce a olej a postupně přilévejte mléko. Vše důkladně smíchejte a vytvořte vláčné těsto.

  2. Na oleji opečte palačinky z obou stran, naplňte je malinami, posypejte cukrem a ozdobte lístky máty.