Ovocný týden: Pohanka s malinami

Vaření a recepty 10. července 2013

Tady by nás pochválili milovníci racionální stravy. Když ale ochutnáte tuhle dobrotu sami, uznáte, že si na ní smlsne úplně každý.

Potřebujete:

250 g pohanky

50 g strouhané čokolády

2 lžíce medu

200 g malin

bílý jogurt nebo zakysanou smetanu

Postup:

  1. Přeberte pohanku, zalijte ji vařící vodou a sceďte. Pak ji dejte do kastrolu, zalijte 300 ml vody a zvolna vařte, až se všechna tekutina odpaří a pohanka změkne.

  2. Do uvařené pohanky vmíchejte nastrouhanou čokoládu, med a maliny (několik malin a trošku čokolády si nechte na ozdobu).

  3. Rozdělte do misek, ozdobte čepičkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany, posypejte troškou nakrouhané čokolády a ozdobte malinami.