Potřebujete:
500 g mletého tučnějšího vepřového masa (např. bůčku)
300 g anglické slaniny
200 g angreštu
2 housky
3 dl bílého vína
2 jarní cibulky s natí
2 lžíce cukru
0,5 dl sladké sójové omáčky
mletý pepř
sůl
Postup:
Housky nakrájejte na kostičky, zalijte je 2 dl bílého vína a nechte 20 minut odpočinout. Mezitím nakrájejte anglickou slaninu na kostičky. Cibulky očistěte a nakrájejte najemno.
Mleté maso vložte do mísy, osolte ho, opepřete a rozmíchejte. Přidejte namočenou housku a vše důkladně promíchejte. Pak přidejte polovinu nakrájené cibulky a slaniny a opět dobře promíchejte.
Z masové hmoty oddělujte malé kousky, a ty vytvarujte v namočených dlaních do kuliček. Dno pekáčku poklaďte zbylou slaninou a cibulkou, na ně rozložte masové kuličky, vše podlijte zbylým bílým vínem smíchaným se sójovou omáčkou a přidejte opláchnutý angrešt promíchaný s cukrem. Vše vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte nezakryté 15 minut dozlatova. Podávejte s různě upravenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.