Potřebujete:
4 porce kachních prsou s kůží
2 lžíce oleje
1 lžičku cukru
1 lžičku mletého pepře
1/2 lžičky mletého nového koření
špetku mleté skořice
sůl
Višňová omáčka:
500 g vypeckovaných višní
150 g plátků anglické slaniny
1 malou cibuli šalotku
2 dl červeného vína
1 lžíci škrobové moučky
1 kostku drůbežího masoxu
šťávu z 1 citronu
cukr
mletý pepř
sůl
Postup:
V misce smíchejte olej s mletou skořicí, novým kořením, pepřem a cukrem, do této směsi naložte kachní prsa a uložte je na 3 až 6 hodin v chladu. Pak je osolte, vložte do rozehřáté pánve kůží dolů, opečte z jedné strany dozlatova a vyjměte.
V jiné vhodné pánvi opečte dozlatova slaninu nakrájenou na drobné kostičky a jemně nakrájenou šalotku. Přidejte višně, červené víno a rozdrobenou kostku masoxu a promíchejte. Do pánve přidejte opečená kachní prsa, vše vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 20 minut, až maso získá hezkou barvu a je měkké.
Hotová prsa vyjměte a do omáčky přidejte škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody. Vše krátce povařte a dochuťte cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájejte na plátky, rozdělte je i s omáčkou na talíře a podávejte s bílým pečivem.