Potřebujete:
800 g větších krevet
4 lžíce pasírovaných rajčat
2–3 lžíce bílého jogurtu
sůl
mletý barevný pepř
špetku sušené bazalky
50 ml olivového oleje
1 lžíci citronové šťávy
2–3 stroužky česneku
půl lžičky chilli nebo kari
2 lžíce oleje na pánev
Postup:
Promíchejte citronovou šťávu a chilli nebo kari, přidejte olivový olej a prolisovaný česnek. Nechte asi 20 minut odležet.
Krevety očistěte a osušte na papírovém ubrousku. V misce promíchejte pasírovaná rajčata a jogurt, ochuťte solí, pepřem a bazalkou.
Na pánvi rozehřejte olej a na něm opékejte krevety asi 3 minuty. Potom je obraťte a každou potřete směsí rajčat a jogurtu. Po 4–5 minutách je vyjměte z pánve na teplý talíř a přelijte připravenou pikantní omáčkou. Podávejte s rozpečenou bagetou.