Potřebujete:
4 očištěné pstruhy
8 plátků schwarzwaldské šunky
svazek bylinek (koriandr, kopr, petrželka)
60 g másla
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
Postup:
Ryby omyjte, kulatým nožem vyškrábněte krev kolem páteře a osušte. Břišní dutinu potřete citronovou šťávou a dejte na 20 minut do chladničky odležet.
Změklé máslo prošlehejte s utřeným česnekem, solí a pepřem. Ryby osušte od šťávy. Břišní dutinu vytřete trochou másla a vložte do ní větvičky bylinek. Pstruhy potom obtočte plátky šunky.
Ryby dejte na rozehřátou grilovací pánev a na středním ohni je grilujte přibližně 8–10 minut z každé strany. Během grilování ryby vždy potírejte zbylým máslem.