Potřebujete:
4 úhoře
5 dl podmáslí
šťávu z 1/2 citronu
1 lžíci oleje
1 lžičku hořčičného semínka
sůl
citron na ozdobení
800 g oloupaných brambor
1 větší cibuli
1 dl oleje
2 lžíce pomazánkového másla
1/2 lžičky čerstvě drceného pepře
sůl
200 g menších mrkví
200 g čerstvých nebo mražených zelených fazolek
100 g pórku
1 lžíci rozpuštěného másla
sůl
Postup:
Úhoře naložte na 2 hodiny do podmáslí smíchaného s citronovou šťávou. Pak ho nařízněte po stranách na několika místech až k páteři. Osolte, posypte hořčičným semínkem, každého stočte do kruhu na plech vymazaný lžící oleje a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte asi 20–30 minut (podle velikosti ryb).
Mezitím dejte vařit brambory. Cibuli oloupejte, nakrájejte a usmažte dozlatova. Do vroucí vody vložte oloupanou mrkev, fazolky a pórek, povařte je a slijte.
Uvařené brambory slijte, rozšťouchejte, smíchejte s osmaženou cibulkou, pepřem, pomazánkovým máslem a podle chuti osolte.
Upečené úhoře přeložte na talíře a obložte je bramborami a zeleninou.