Rybí a mořský týden: Rýže s kalamáry

Vaření a recepty 27. července 2013

Máte rádi španělskou paellu? V tom případě je toto jídlo ideální pro vaše chuťové buňky.

Potřebujete:

300 g kalamár (nebo mořský koktejl)

4 sáčky rýže parboiled

zeleninový bujon

olivový olej

4 mladé cibulky

4 stroužky česneku

kurkumu

chilli

Postup:

  1. Nechte rozmrazit předvařené kalamáry (můžete použít i mořský koktejl nebo krevety). Rýži parboiled uvařte ve vodě ochucené kostkou zeleninového bujonu, vyjměte ji z vody a nechte odkapat.

  2. Ve větší pánvi zpěňte na 5 lžících olivového oleje mladé drobně nakrájené cibulky, přidejte nasekaný česnek, lžičku kurkumy, kalamáry a lehce opečte. Pak přidejte rýži, zalijte 100–150 ml zeleninového vývaru, podle chuti osolte, opepřete, dochuťte špetkou chilli a krátce prohřejte.