Potřebujete:
750 g zadního hovězího
1 cibuli
4 stroužky česneku
3 ancho papričky (nebo jiné papričky, ale pozor na druh kvůli pálivosti)
3 lžíce olivového oleje
1 lžičku oregana, koriandru, římského kmínu, soli, cukru a sladké papriky
1 bobkový list
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
100 g kukuřice (z plechovky nebo mražené)
Postup:
Maso očistěte a nakrájejte na nudličky 1 x 3 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Zapněte troubu na 170 stupňů. Ancho papričky rozkrojte a zbavte semínek. V malém hrnci přiveďte k varu 100 ml vody, vhoďte papričky a nechte 3 minuty povařit, poté odstavte a rozmixujte.
V pekáčku, který lze dát i do trouby, na rozehřátém oleji zprudka osmahněte nakrájené maso. Pak ho vyndejte a v tom samém pekáčku zvolna orestujte cibuli dozlatova. Přidejte česnek, oregano, koriandr, římský kmín, papriku, sůl a cukr, vhoďte bobkový list a rychle promíchejte. Zaprašte moukou, znovu promíchejte a nechte chvíli orestovat.
Zalijte rozmixovaným svárkem z papriček a hovězím vývarem.
Vraťte do hrnce maso a přidejte kukuřici. Přikryjte pokličkou a dejte na hodinu péct do předehřáté trouby. Po hodině vyndejte pokrm z trouby a nechte ho ještě 5 minut odstát. Nejlepší je podávat ho s čerstvým pečivem nebo s nachos.