Ovocný týden: Mořský vlk pečený s rybízem

Vaření a recepty 9. července 2013

Vaření s ovocem nemusí být zdaleka jen synonymem dezertů a sladké kuchyně. Když takhle zkusíte upravit rybu, chytne mírně exotický šmrnc.

Potřebujete:

4 filátka z mořského vlka s kůží

150 g anglické slaniny

150 g rybízu (červeného, případně i bílého)

2 chilli papričky

1 dl bílého vína

1 lžíci oleje

mletý bílý pepř

sůl

Postup:

  1. Filátka z rybího masa osolte, opepřete, vložte kůží dolů na pánev s rozehřátým olejem a opečte z jedné strany dozlatova. Filátka vyjměte, do výpeku v pánvi vložte anglickou slaninu nakrájenou na plátky a nadrobno nakrájené chilli papričky (aby nebyly tak ostré, můžete je předem zbavit semínek). Vše zalijte bílým vínem.

  2. Do pánve vraťte zpět opečená filátka, ale tentokrát kůží nahoru, zvyšte plamen a vše krátce zprudka povařte. Měkké rybí maso opět vyjměte a udržujte v teple.

  3. Do pánve přidejte kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejte a směs podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Filátka rozdělte na talíře, přelijte je směsí z pánve a podávejte s čerstvým pečivem.