Týden se šéfkuchaři: Okoun v pivním těstíčku pro kamarády

Vaření a recepty 1. srpna 2013

Okoun se v české kuchyni začíná pomalu, ale jistě opět zabydlovat. A pánskou party pivním těstíčkem určitě nezklamete.

Potřebujete:

3 vejce

300 g hladké mouky

300 ml světlého piva

600 g filetů okouna

sůl

pepř

šťávu z 1 citronu

2 lžíce hladké mouky na obalení

olej na osmažení

Postup:

  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte s moukou a pivem do hladkého těstíčka, ochuťte solí a pepřem. Ušlehejte bílky (pozor, ne na hustý sníh) a vmíchejte do těstíčka.

  2. Filety osolte a opepřete, pokapejte citronovou šťávou a obalte v mouce. Poté je namočte do těstíčka a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.