I když máme tento koktejl spojený s Karibikem a hlavně Kubou, docela pozoruhodné je, že v těchto zeměpisných šířkách nevznikl, ba ani v šířkách jim blízkým. Poprvé se totiž objevil v Evropě!
Legenda o vzniku drinku Piña Colada nám říká, že jej vynalezl barman Ricardo Garcia kdesi ve Španělsku. Tehdy se oblíbený koktejl Coco - Loco složený z kokosového džusu, rumu a kokosového krému podával přímo v kokosech. Jednoho dne Ricardovi ale došly kokosy, a aby uspokojil chutě svých zákazníků v baru, vymyslel si náhradu.
Vzpomněl si totiž na obrovské zásoby ananasů v hotelu a rozhodl se drink "umixovat" po svém, začal jej podávat přímo v ananasu, z něhož odsekl vrchní část.
Kdybyste náhodou vyrazili do Karibiku, vězte, že tam si pochutnáte na Piña Coladě z čerstvých surovin (ananas a kokos tu zde vždycky společně rozmixují v mixéru a následně, již ve sklenici, doplní o bílý rum). Pro nás, normální smrtelníky, tu však máme neméně chutnou recepturu, která čerstvý kokos a ananas nutně nepotřebuje.
Chuť Piña Colady vás přenese do exotického Karibiku.
Potřebujete:
4 cl světlého rumu
2 cl kokosového sirupu
2 cl smetany
20 cl ananasového džusu
Výroba:
v šejkru
Postup:
Do šejkru odměříte rum, sirup, smetanu, ananasový džus, doplníte ledem a důkladně promícháte.
Výsledný mix přelijete i s ledem do předem vychlazené větší skleničky. Drink ozdobte kouskem ananasu a koktejlovou třešní.