Tip na páteční drink: Piña Colada pro milovníky sladkého

Vaření a recepty 16. srpna 2013

Dobře, nebudeme vám tvrdit, že tenhle koktejl není kalorická bomba. Protože prostě je. Na druhou stranu je to ale taková dobrota, že jeden (nebo dva) začas vám vaše linie určitě promine.

I když máme tento koktejl spojený s Karibikem a hlavně Kubou, docela pozoruhodné je, že v těchto zeměpisných šířkách nevznikl, ba ani v šířkách jim blízkým. Poprvé se totiž objevil v Evropě!

Legenda o vzniku drinku Piña Colada nám říká, že jej vynalezl barman Ricardo Garcia kdesi ve Španělsku. Tehdy se oblíbený koktejl Coco - Loco složený z kokosového džusu, rumu a kokosového krému podával přímo v kokosech. Jednoho dne Ricardovi ale došly kokosy, a aby uspokojil chutě svých zákazníků v baru, vymyslel si náhradu.

Vzpomněl si totiž na obrovské zásoby ananasů v hotelu a rozhodl se drink "umixovat" po svém, začal jej podávat přímo v ananasu, z něhož odsekl vrchní část.

Kdybyste náhodou vyrazili do Karibiku, vězte, že tam si pochutnáte na Piña Coladě z čerstvých surovin (ananas a kokos tu zde vždycky společně rozmixují v mixéru a následně, již ve sklenici, doplní o bílý rum). Pro nás, normální smrtelníky, tu však máme neméně chutnou recepturu, která čerstvý kokos a ananas nutně nepotřebuje.

pina colada 1

Chuť Piña Colady vás přenese do exotického Karibiku.

zdroj: www.thinkstock.cz

Potřebujete:

4 cl světlého rumu

2 cl kokosového sirupu

2 cl smetany

20 cl ananasového džusu

Výroba:

v šejkru

Postup:

  1. Do šejkru odměříte rum, sirup, smetanu, ananasový džus, doplníte ledem a důkladně promícháte.

  2. Výsledný mix přelijete i s ledem do předem vychlazené větší skleničky. Drink ozdobte kouskem ananasu a koktejlovou třešní.