Potřebujete:
600 g malých brambůrek
3–4 dl olivového oleje
1 pivní sýr
1 červenou cibuli
1 chilli papričku
2 stroužky česneku
2 lžičky celého černého pepře
6 snítek tymiánu
1 snítku rozmarýnu
8 lístků bazalky
sůl
Postup:
Brambůrky oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je, nechte částečně zchladnout a každou pak několikrát propíchněte silnou jehlou nebo špízkem.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Papričku opláchněte a nakrájejte na kolečka. Pivní sýr nakrájejte na plátky.
Připravte si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich naskládejte brambory se sýrem, ty postupně prokládejte cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkami. Na závěr vše osolte, prosypejte pepřem, zalijte olejem a nechte nejméně 3 dny rozležet v chladu.