Tip na páteční drink: Zombie aneb bacha na to

Vaření a recepty 23. srpna 2013

Koktejl Zombie nezískal svůj název odkazující k hororovým oživlým mrtvolám jen tak náhodou. Pokud to s ním totiž opravdu přepísknete, jako zombie se budete cítit druhý den.

Když ho ale nevypijete galony a navíc si ho uděláte z kvalitních ingrediencí, zle vám druhý den určitě nebude. A navíc si doopravdy pochutnáte, protože Zombie vás, nebo minimálně vaše chuťové pohárky, zavede až na exotický ostrov.

Potřebujete:

2 cl světlého rumu

2 cl tmavého rumu

2 cl Old Pascas 73%

1 cl Crème de Cassis

1 cl Grenadiny

20 cl pomerančového džusu

Výroba:

v šejkru

Postup:

  1. Do šejkru odměříte všechny tři rumy, likér, sirup a džus, doplníte ledem a důkladně promícháte.

  2. Výsledný mix přelijete i s ledem do předem vychlazené větší skleničky. Drink ozdobte kouskem pomeranče a koktejlovou třešní.