Potřebujete:
4 plátky srnčí kýty (řízky)
150 g slaniny
150 g sterilovaných brusinek
7 dl červeného vína
1 větší cibuli
70 g čerstvých brusinek
1 lžíci plnotučné hořčice
olej
1 kostku masoxu
divoké koření (2–3 bobkové listy, několik kuliček nového koření a celého pepře)
cukr
mletý pepř
sůl
Postup:
Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a potřete z jedné strany směsí smíchanou z hořčice a lžíce sterilovaných brusinek. Každý plátek stočte do válečku a převažte nití nebo spíchněte párátkem.
Slaninu nakrájejte nadrobno a rozškvařte v kastrolu na troše oleje. Přidejte oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečte dorůžova. Pak přidejte divoké koření, zalijte vínem, vložte kostku masoxu a přiveďte k varu. Do kastrolu vložte připravené maso a nechte ho dusit pod pokličkou.
Když je maso měkké, vyjměte ho a udržujte v teple. Do kastrolu přidejte zbylé sterilované brusinky, omáčku dochuťte cukrem, solí a pepřem a vařte do zhoustnutí. Na závěr z omáčky vyjměte koření a omáčku rozmixujte. Maso nakrájejte na plátky, upravte na talíře, přelijte omáčkou, ozdobte čerstvými brusinkami a podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.