Tip na páteční drink: Malinové Mojito

Vaření a recepty 13. září 2013

Klasické Mojito je evergreenem party a mejdanů už pěkně dlouho. Našlo si cestu do barů, ale třeba i podniků primárně zaměřených na pivo.

Vysvětlení přípravy této mátové klasiky si necháme najindy, dnes, dokud je stále ještě (alespoň to astronomické) léto, si ukážeme postup na jinou dobrotu, ne nepodobnou tomuto drinku.

Jak už asi předpokládáte podle názvu, hlavním rozdílem, respektive přísadou navíc, budou maliny. Zásobte se tedy dostatkem malin, ledu a dávejte pozor, co vše pro výrobu tohoto lahodného nápoje budete potřebovat.

Suroviny:

4 cl Bacardi Razz

2 cl malinového sirupu

2 cl lime juice

čerstvá máta

třtinový cukr

½ limety

soda

čerstvé nebo mražené maliny

Postup:

  1. Do větší sklenice vložte ½ limety rozkrájené na dílky a zasypte cca 1 polévkovou lžící třtinového cukru. Toto rozmačkejte a přidejte cca 10 lístků máty a pár kousků malin.

  2. Dosypte sklenici po okraj ledovou tříští a nadávkujte rum, lime juice i sirup. Sklenici dolijte do plna sodou a důkladně promíchejte lžící.

  3. Pro výsledný efekt ozdobte sklenici snítkou čerstvé máty.