Potřebujete:
250 g kuchyňsky upravených drštěk (vařené, nakrájené nebo drcené)
1 lžíci sádla
1 středně velkou cibuli
1 lžíci hladké mouky
kmín
mletou sladkou papriku
800 ml masového vývaru nebo vývaru z masoxu
sůl
mletý černý pepř
sušenou majoránku
2 stroužky česneku
drobně nasekanou nať z lahůdkové cibulky na ozdobu
Postup:
V hrnci rozehřejte sádlo a mezitím oloupejte a drobně nakrájejte cibuli. Tu zvolna osmažte na sádle dorůžova, zaprašte moukou a přidejte kmín a papriku. Směs důkladně promíchejte, zalijte masovým vývarem a prošlehejte. Polévkový základ osolte, opepřete a 20 minut povařte.
Mezitím nechte rozmrazit míchanou zeleninu, přidejte ji do polévky spolu s dršťkami a ochuťte majoránkou. Opět vše asi 6 minut povařte na mírném ohni. Nakonec do polévky vmíchejte utřený česnek. Polévku před podáváním dochuťte solí a pepřem a posypejte nasekanou natí z cibulky.