Houbový týden: Rýžové nudle se žampiony

Vaření a recepty 16. září 2013

Letos to sice se sklizní hub nevypadalo příliš optimisticky, ale nakonec jsme se dočkali. Co by to bylo za podzim, kdybychom si nemohli pochutnat na čerstvých houbách z našich lesů?

Potřebujete:

1 balení rýžových nudlí

asi 400 g čerstvých žampionů

2–3 mladé cibulky s natí

olej

sůl

pepř

1/2 lžičky kari koření

1/2 lžičky drceného kmínu

Postup:

  1. Rýžové nudle připravte podle návodu. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte je do rozpáleného oleje, přidejte kari koření, kmín a chvilku smažte. Dochuťte solí a pepřem, zakryjte pokličkou a poduste je doměkka.

  2. Mladou cibulku nakrájejte na tenká kolečka. Bílou část cibulky zamíchejte se lžící oleje do hotových nudlí, zelenou část si dejte stranou. Nudle rozdělte na porce, na každou dejte trochu žampionové směsi a ozdobte zelenou cibulkou.