Potřebujete:
500 g čerstvých pevnějších hub
400 g žemlí
6 vajec
100 g másla
2 střední cibule
hrst jemně nasekané zelené petrželky
vývar na zvlhčení žemlí (může být z kostky masoxu)
tymián
mletý pepř
sůl
máslo na vymazání pekáče
Postup:
Houby očistěte, opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené houby. Vše společně poduste asi 10 minut a směs nechte trochu prochladnout.
Žemle nakrájejte na kostky a zvlhčete je vývarem. Prochladlou houbovou směs přesypejte do mísy, přidejte rozkvedlaná vejce, jemně nasekanou petrželku a zvlhčené žemle, osolte, opepřete, ochuťte tymiánem a dobře promíchejte.
Směs dejte do pekáčku vymazaného máslem, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 45 minut dozlatova. Hotový hubník nakrájejte a podávejte ho teplý nebo i studený.