Týden s vínem: Kuře na bílém víně s olivami

Vaření a recepty 24. září 2013

Víno může být nedílnou součástí jídla, umocňovat jeho chuť, napomáhat lepšímu trávení a také sbližovat spolustolovníky. Je libo olivového kuřátka?

Potřebujete:

1 rozporcované kuře

olivový olej

4 stroužky česneku

hrst oliv

3 větvičky rozmarýnu

2 dl bílého suchého vína

sklenici bílého vinného octa

sůl

Postup:

  1. Prosolené kuře přelijte octem s trochou vody, posypejte jehličkami rozmarýnu a nechte asi hodinu marinovat v chladu.

  2. Osušené kuře osmahněte na oleji s česnekem ze všech stran dozlatova. Přelijte vínem a nechte ho odpařit. Přidejte olivy, zbylý rozmarýn, kuře podlijte vodou, přikryjte poklicí a duste za občasného míchání asi 15 minut. Podávejte s bílým chlebem.