Potřebujete:
2 cibule
2–3 stroužky česneku
1 kg bílého zelí
2 lžíce oleje
750 g mletého masa
2 lžíce rajčatového protlaku
0,2 l zeleninového vývaru
0,2 l rajčatové šťávy
sůl
mletý černý pepř
sladkou papriku
250 g dlouhozrnné rýže
1 svazeček kopru
špetku cukru
75 g zakysané smetany
kopr (kapary) na ozdobení
Postup:
Cibule oloupejte a rozkrájejte na čtvrtky. Česnek oloupejte a najemno nasekejte. Zelí očistěte, rozčtvrťte, košťál vyřízněte a listy nařežte na proužky.
V kastrolu zahřejte olej. Přidejte mleté maso a za stálého míchání je opečte. Potom přidejte cibuli, česnek a zelí. Vše za stálého obracení ještě asi 2 minuty opékejte a pak vmíchejte protlak. Podlijte rajčatovou šťávou, okořeňte solí, pepřem a sladkou paprikou a pod pokličkou zhruba 15 minut duste.
Mezitím uvařte rýži. Kopr operte, osušte a nařežte. Směs na pánvi ochuťte cukrem a znovu osolte a opepřete. Ozdobte ji smetanou, koprem, případně i kapary.