Potřebujete:
600 g masa
2 lžíce oleje
30 g másla
1 lžíci dijonské hořčice
pepř
sůl
1/2 sklenice červeného vína
brusinky
Houby:
500 g lišek
1 cibuli
20 g másla
1/2 sklenice bílého vína
200 ml smetany
libeček
1 žloutek
Postup:
Houby očistěte, nakrájejte, lehce osolte a osmahněte nasucho na pánvi. Po dvou minutách sceďte vodu, kterou houby pustily.
Na másle zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte houby, přelijte je vínem, nechte krátce odpařit a směs zjemněte smetanou. Pak vše krátce povařte, osolte, opepřete, ochuťte libečkem a odstavte z ohně. Před podáváním vyšlehejte žloutek s vínem na vodní páře do pěny a opatrně vmíchejte.
Srnčí hřbet osolte, opepřete, potřete hořčicí a upečte na oleji a másle doměkka. Hotové maso vyjměte, šťávu zalijte červeným vínem, dochuťte brusinkami a nechte přejít varem.