Koláčky s hruškami a sýrem
Potřebujete:
300 g hladké špaldové mouky
175 g másla
3–4 lžíce studené vody
Náplň:
2 vejce
150 g tvrdého sýru
1 lžíci mléka
sůl a pepř
3 větší hrušky
1 menší červenou cibuli
Postup přípravy:
Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou jej trošku propíchejte.
Rozšlehejte vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem, mlékem, solí a pepřem. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli oloupejte a rozkrájejte na kolečka.
Sýrovou směs vylijte na těsto, ozdobte hruškou a cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova, asi 30 minut. Pikantní chuť koláčkům dodá zrající sýr či sýr modrého typu.