Jednoduchá sekaná z kapusty
Potřebujete:
300 g kapusty
500 g mletého hovězího masa
1 vejce
100 ml mléka
1–2 lžičky bylinkové soli
pepř
oregano
majoránku
1 lžičku plnotučné hořčice
Postup přípravy:
Kapustu nakrájejte na tenčí nudličky a vařte v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smíchejte ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá.
Dochuťte solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promíchejte, nejlépe rukama, a vytvořte dva stejné bochánky. K zahuštění směsi na sekanou můžete použít strouhanku.
Vložte obě sekané do pečicí nádoby a do každé z nich zapíchněte párátka, aby si udržely tvar. Pečte v troubě při 180 °C do zlatova, asi 45 minut. Podávejte třeba s bramborami.