Cibulačka s česnekovými krutony
Potřebujete:
2 velké cibule
svazek zelené naťové cibule
1 menší bageta
6 dl silného nesoleného vývaru
0,5 dl olivového oleje
0,4 dl suchého bílého vína
1 celá hlavička česneku
olej na opečení krutonů
mletý bílý pepř
sůl
Postup přípravy:
Velké cibule očistěte a rozkrojte na čtvrtiny (ponechte na nich větší část kořínku, který drží cibuli pohromadě).
V hlubším hrnci rozehřejte olej, přidejte nejdříve čtvrtky velké cibule, po chvilce nakrájené zelené cibulky a polovinu česnekových stroužků nakrájených na plátky a vše opečte do světle hněda.
Přilijte víno a vývar, povařte 10 minut a na závěr polévku dochuťte solí a pepřem. Bagetu nakrájejte na plátky, opečte je na oleji a potřete druhou polovinou česneku. Horkou polévku nalijte do talířů a podávejte s malými toastíky z bagety.