Bramborový koláč s cibulí
Potřebujete:
700 g brambor
3 vejce
2 větší cibule
100 g polohrubé mouky
80 g nastrouhaného čedaru
50 g másla
6 snítek tymiánu
čerstvě drcený pepř
sůl
Postup přípravy:
Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a propláchněte studenou vodou. Nechte je odkapat a pak je opatrně v utěrce vymačkejte.
Brambory vložte do mísy, přisypte mouku a sýr, přimíchejte vejce a lžičku lístků tymiánu. Těsto osolte, opepřete a promíchejte. Cibule oloupejte a každou nakrájejte asi na čtyři silnější kolečka.
Formu na koláč vyložte papírem na pečení, lehce ho potřete máslem a nalijte do ní těsto. Poklaďte ho kolečky cibule, které pokapete zbylým máslem, koláč vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte asi 40 minut dozlatova.