Závin s brambory a cibulkou
Potřebujete:
2 pláty listového těsta
600 g uvařených vychladlých brambor
300 g čedaru
1 velký svazek cibulky
špetku mletého pepře
vejce na potření
Postup přípravy:
200 g čedaru nastrouhejte, zbytek nakrájejte na kostičky a vše nasypte do mísy. Přidejte očištěnou a najemno nakrájenou cibulku a oloupané, nadrobno nakrájené vařené brambory, opepřete a opatrně promíchejte.
Na každý plát těsta rozdělte polovinu připravené náplně, stočte ho do závinu a na obou koncích těsto k sobě dobře přitiskněte.
Záviny přeneste na plech vyložený papírem na pečení, potřete je na vrchu rozšlehaným vejcem, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 30 minut dozlatova. Závin podávejte teplý nebo i studený. Do náplně můžete přidat i nakrájenou šunku.