Potřebujete:
140 g měkkého tvarohu
140 g vařených oloupaných brambor
asi 150 g hrubé mouky
1 vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
80 g opražených drcených lískových oříšků
rozpuštěné máslo
moučkový cukr na doplnění
Náplň:
3 malé měkké hrušky
100 g sušených višní
40 g cukru
1 dl červeného vína
0,3 dl višňového likéru
kousek celé skořice
Postup přípravy:
Drobně nakrájené višně krátce poduste s vínem, skořicí a cukrem. Přilijte likér a míchejte do zhoustnutí. Směs nechte vychladnout, pak skořici vyjměte a ostrým nožem z ní utvořte falešné stopky.
Hrušky oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, vykrojte jádřinec a prostor naplňte višněmi.
Do mísy nastrouhejte brambory, přidejte tvaroh, vejce, špetku soli, zahustěte moukou, přilijte máslo a opatrně vypracujte těsto. Ihned ho rozdělte na kousky, zabalte do nich naplněné hrušky, knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 7 minut.
Uvařené a odkapané knedlíky rozdělte na talíře, do každého zapíchněte “stopku” ze skořice, doplňte je oříšky promíchanými s máslem, pocukrujte a podávejte.