Potřebujete:
250 g kokosového mléka
6 plátků želatiny
2 bílky
250 g měkkého tvarohu
70 g cukru
250 g borůvek (nebo jiného drobného ovoce)
100 ml zakysané smetany
3 lžíce strouhaného kokosu
citron
Postup:
Plátky želatiny vložte do studené vody a nechte 4 minuty bobtnat. Zahřejte kokosové mléko, odstavte ho a ihned vmíchejte vyždímané plátky želatiny.
Z bílků ušlehejte sníh. Tvaroh utřete s cukrem, vmíchejte do něj citronovou kůru, kokosové mléko s rozpuštěnou želatinou, 200 g borůvek (zbytek nechte na ozdobu) a nakonec sníh z bílků. Směs nalijte do mísy vyložené přilnavou fólií, vložte do lednice a nechte několik hodin tuhnout a dobře vychladit.
Ztuhlou bombu vyklopte na mísu, potřete zakysanou smetanou smíchanou se strouhaným kokosem a ozdobte zbylým ovocem.