Marinovaný králík
Potřebujete:
1 králičí hřbet a zadní běhy
1 citron
50 g másla
1 lžíci medu
100 g anglické slaniny
200 ml bílého suchého vína
100 g šalotek
2 stroužky česneku
1 lžíci provensálského koření
sůl
pepř
Postup přípravy:
Králíka můžete naporcovat nebo nechat v celku. Polovinou slaniny nakrájené na klínky králíka prošpikujte, osolte, opepřete, posypte provensálským kořením a urovnejte do pekáčku. Na másle lehce zpěňte hrubě nakrájené cibulky a česnek, přidejte med, víno, rozmíchejte a nalijte na králíka. Nechte několik hodin marinovat, jednou až dvakrát maso v marinádě obraťte.
Pak vložte králíka do horké trouby, asi 10 minut zapečte při 220 °C, teplotu snižte a pečeni zvolna pečte doměkka. Během pečení podle potřeby podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s bramborovými knedlíky nebo jinak upravenými bramborami.