Potřebujete:
500 g mletého krůtího masa
1–2 stroužky česneku
1/2 lžičky chilli koření
1 citron
zelenou petrželku
2 lžičky sójové omáčky
olej
1 lžíci másla
strouhanku podle potřeby
1 balení mraženého zeleného hrášku
sůl
pepř
Postup:
Maso smíchejte s rozetřeným česnekem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, chilli, lžičkou citronové kůry a 2 lžícemi nasekané zelené petrželky. Hmotu dobře promíchejte, přikápněte lžičku oleje a podle potřeby přisypejte trochu strouhanky.
Ze směsi tvořte malé nebo velké karbanátky a osmažte je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Můžete je také potřít z obou stran olejem a ugrilovat.
Hrášek poduste na másle doměkka a ochuťte solí. Karbanátky dejte na mísu, ozdobte zelenou natí, dílky citronu a obložte hráškem. Podávejte s vařenými bramborami nebo jen s pečivem.