Potřebujete:
6 větších brambor
1 červenou cibuli
3 stroužky česneku
400 g čerstvého špenátu
500 g krůtího masa
250 ml smetany ke šlehání
snítku tymiánu
Postup:
Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 8 minut. Slijte vodu a brambory ponechte stranou.
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenké plátky. Oloupaný česnek rovněž nakrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli, asi 5 minut. Pak přihoďte česnek a po minutě i dobře opraný a na proužky nakrájený špenát. Nechte asi 2 minuty zavadnout a odstavte.
Na dno remosky naskládejte polovinu brambor. Na ně navršte špenát a na něj na plátky pokrájené maso a vrstvy dokončete opět bramborami. Nezapomeňte každou vrstvu osolit, opepřit a posypat nasekaným tymiánem. Vše zalijte smetanou a pečte 50 minut.