Potřebujete:
250 g oloupaných syrových brambor
200 g vařených oloupaných brambor
110 g polohrubé mouky
1 vejce
4 kolečka olomouckých tvarůžků
1 nožičku čabajky
mletý pepř
sůl
olej na opečení
nakrájenou pažitku nebo nať cibulky na posypání
Postup:
Syrové brambory nastrouhejte, vymačkejte z nich šťávu a nechte je odstát. Vařené vychladlé brambory nastrouhejte do mísy, přidejte mouku, vejce, nastrouhané syrové brambory a škrob. Těsto osolte, opepřete, promíchejte a nechte chvilku odstát.
Čabajku nakrájejte na plátky silné asi 2 mm, tvarůžky na menší kousky. Rozehřátou pánev vytřete olejem, nalijte do ní část těsta a rozetřete ho po celé ploše. Vmáčkněte do něj několik plátků čabajky, a když začnou okraje těsta zlátnout, bramborák opatrně otočte. Pak ho podlijte trochou oleje, položte na něj část nakrájených tvarůžků a pečte, až spodní strana zezlátne a sýr se rozpustí. Stejným způsobem připravte i zbylé bramboráky. Před podáváním bramboráky posypte pažitkou nebo jarní cibulkou.