Potřebujete:
750 g hovězího mletého masa
300 g červených fazolí (konzervovaných, bez nálevu)
2 červené chilli papričky, nakrájené bez semen
4 nakrájené jarní cibule
1 kávovou lžičku mleté papriky
1 polévkovou lžíci tomatové pikantní omáčky
špetku soli
6 listů ledového salátu
1 rozmačkanou dužinu malého avokáda (cca 200 g)
120 g zakysané smetany
2 polévkové lžíce citronové šťávy
6 polévkových lžic Steak omáčky
6 housek na burgery
Postup:
Smíchejte mleté maso, fazole, cibuli, chilli papriku, sůl a Hellmann’s tomatovou omáčku, rukou utvořte 6 karbanátků a opečte je na grilu nebo grilovací pánvi po obou stranách.
Housky rozkrojte a řeznou stranou dolů také krátce opečte. Na housku položte list salátu, lžíci Hellmann’s Steak omáčky, upečený burger a navrch dejte smíchané avokádo se zakysanou smetanou a citronovou šťávou. Přiklopte druhou půlkou housky.