Potřebujete:
Ingredience na těsto:
100 g másla
250 ml vody
špetku soli
150 g polohrubé mouky
4 vejce
Krém:
100 g pomazánkového másla
100 g rokfóru
25 ml smetany ke šlehání
sůl
Postup:
Vodu se špetkou soli uveďte do varu a přidejte máslo. Když se máslo rozpustí, vsypejte mouku. Míchejte a vařte tak dlouho, až se těsto přestane chytat stěn nádoby. Nechte ho zchladnout a postupně do něj vmíchejte vejce.
Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé větrníčky (nebo banánky). Plech vložte do trouby předehřáté na 210 °C a pečte 5 minut. Potom teplotu snižte na 180 °C, větrníky dopečte dozlatova a nechte vychladnout.
V misce utřete máslo s jemně nastrouhaným sýrem, lehce vmíchejte ušlehanou šlehačku a podle chuti osolte. Krémem naplňte rozkrojené větrníčky.