Potřebujete:
4 plátky knäckebrotu
100–120 g cukru
2 bílky
jahody na ozdobení
moučkový cukr na posypání
Krém:
2,5 dl mléka
2 žloutky
50 g moučkového cukru
1 lžíci kukuřičného škrobu
0,5 dl kokosového likéru
Náplň:
300 g jahod
2,5 dl smetany ke šlehání
Postup:
Nejprve upečte sněhové placky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte do něj cukr. Sníh přeložte do kovové misky, postavte ji nad hrnec s vroucí vodou a nad párou sníh dále šlehejte, až se vytvoří hustý krém. Naplňte ho do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem do tvaru dvou čtverců. Vložte je do trouby vyhřáté na 130 °C a pečte asi 15 minut. Pak teplotu snižte asi na 90 °C a placky dosušte, dokud nejsou dokonale tvrdé.
Mezitím v kovové misce smíchejte všechny přísady na krém, misku postavte nad hrnec s vroucí vodou a nad párou míchejte, dokud krém nezhoustne. Pak misku odstavte a krém za občasného míchání nechte vychladnout.
Na upečenou sněhovou placku nastříkejte ušlehanou smetanu, poklaďte ji polovinou nakrájených jahod a pocukrujte. Knäckebroty potřete připraveným krémem a nepotřenou stranou je přimáčkněte na šlehačku s jahodami. Povrch potřete zbylou šlehačkou, poklaďte zbylými nakrájenými jahodami, pocukrujte a zakryjte druhou sněhovou plackou. Na závěr dort ozdobte pusinkami šlehačky a jahodami, pocukrujte a nechte ho asi 30 minut odpočinout, aby knäckebrot změkl a dort se dal dobře krájet.