Zavařte si vlastní pikantní cibulky

Vaření a recepty 19. srpna 2017

Pěkně ostré cibulky se vám určitě budou hodit jako odlehčená varianta na večerní mlsání u dobrého drinku.

Potřebujete:

Na nálev:

4,5 dl vody

1 dl octa

50 g cukru

1 lžičku soli

4 zrnka nového koření

2 bobkové listy

1/2 lžičky hořčičného semínka

Na cibulky:

800 g oloupaných drobných cibulek

8 chilli papriček nebo feferonek

špetku kyseliny citronové

Postup:

  1. Na nálev promíchejte vodu s octem a ochuťte cukrem, solí a kořením. Míchejte, až se cukr i sůl rozpustí. Nálev nechte přejít varem, odstavte a dejte vychladnout na pokojovou teplotu.

  2. Ve vlažné vodě rozpusťte kyselinu citronovou. Omyté cibulky vložte do nálevu, aby zůstaly bílé. Vodu pomalu zahřívejte a cibulky vařte na mírném ohni 2 minuty. Pak je ihned sceďte a propláchněte studenou vodou.

  3. Do sklenic rozdělte omyté papričky, které můžete nakrojit nebo úplně rozkrájet. Přidejte cibulky a zalijte nálevem. Sklenice uzavřete a při 85 °C je sterilujte přibližně 25 minut.