Potřebujete:
1,5 kg vepřového bůčku bez kosti
1 pórek
1 uvařenou mrkev
3–4 sterilované okurky
2 lžíce plnotučné hořčice
snítku šalvěje
kmín
sůl
nasekanou petrželku
Postup:
Bůček zbavte vrstvy sádla, a to si uschovejte. Maso podélně rozřízněte, ale nedokrojte, a naklepejte z obou stran. Pak ho osolte a z jedné strany potřete hořčicí. Do středu narovnejte omytý, podélně nakrájený pórek, uvařenou mrkev a sterilované okurky. Maso i s náplní stočte a pevně převažte kuchyňskou nití.
Roládu dejte do pekáče a kolem rozprostřete okrájené sádlo. Osolte, okmínujte a poklaďte snítkami šalvěje. Vše podlijte, zakryjte alobalem a pečte asi 30 minut. Pak maso odkryjte a dopečte dozlatova. Posypejte zelenou petrželkou a vypečenými škvarky.