Potřebujete:
150 g fialové rýže
60 g čerstvých hub šitake
1 malou cuketu
1 stroužek česneku
1/4 ledového biosalátu
1 cibulku s natí
100 g sýru feta
12 třešňových rajčat
4 lžíce olivového oleje
šťávu z 1/2 citronu
sůl
pepř
Postup:
Rýži propláchněte, zalijte vodou (asi dvojnásobným množstvím), osolte a poduste doměkka. Uvařenou rýži nasypejte do mísy, zalijte citronovou šťávou a promíchejte.
Na 2 lžících oleje orestujte na plátky nakrájený česnek a cuketu a přidejte k rýži. Pak na zbylém oleji orestujte nakrájené houby a rovněž dejte do rýže. Osolte, opepřete, přidejte jemně nakrájenou cibulku, nakrájený salát, promíchejte, posypejte sýrem a ozdobte rajčátky.