Potřebujete:
Těsto:
350 ml mléka
120 g polohrubé nebo hladké mouky
2 vejce
špetku soli
tuk na smažení
Náplň:
250–300 g směsi čerstvých hub
1 lžíci lístků oregana
2 stroužky česneku
4 lžíce kečupu
1 lžíci světlé hotové jíšky
100 g ricotty
1 lžíci nastrouhaného parmezánu
2 lžíce oleje
sůl
pepř
Omáčka:
300 ml mléka
2 lžíce strouhaného parmezánu
1 lžíci hotové světlé jíšky (nebo 25 g hladké mouky)
špetku strouhaného muškátového oříšku
sůl
pepř
4 rajčata
Postup:
V mléce rozšlehejte vejce, mouku a sůl a nechte stát asi 10 minut. Potom usmažte na tukem tence potřené pánvi jednotlivé palačinky.
Na oleji zpěňte nasekaný česnek, oregano, přidejte očištěné a pokrájené houby, osolte je a opepřete. Směs poduste doměkka a zahustěte jíškou. Když jsou houby měkké, odstavte je, nechte vychladnout a vmíchejte ricottu a lžíci parmezánu. Směsí potřete palačinky, stočte je a narovnejte do zapékací mísy vytřené olejem. Povrch posypejte nakrájenými rajčaty.
Mléko osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem, rozšlehejte s jíškou nebo moukou, za stálého míchání povařte do zhoustnutí a vmíchejte parmezán. Omáčkou přelijte palačinky, posypejte je sýrem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a asi 20 minut zapékejte. Podávejte teplé se zeleninovým salátem.