Potřebujete:
4 amury
sůl
pepř
1/2 citronu
trochu hladké mouky
4 lžíce oleje
1 feferonku
2 cibulky
4 stonky řapíkatého celeru
1 malý ananas
150 ml zeleninového vývaru
1 lžičku škrobové moučky
Postup:
Z amurů seřízněte filátka, zbavte je kůže, osolte, opepřete, potřete citronovou šťávou a nechte půl hodiny rozležet. Pak je obalte v hladké mouce a z obou stran upečte na části oleje. Filátka přendejte na nahřáté talíře.
Pánev vytřete ubrouskem a vlijte do ní čerstvý olej. Do horkého oleje vsypejte nakrájenou feferonku nebo půlku drobně nakrájené červené papriky, na kousky nakrájenou cibulku i s natí, na kousky nakrájený oloupaný řapíkatý celer a ananas a vše společně lehce opečte.
Ve vývaru rozmíchejte škrobovou moučku, nalijte do pánve, nechte přejít varem, podle chuti osolte a opepřete a nalijte přes ryby. Podávejte s dušenou rýží.