Mexický týden: Pikantní guláš

Vaření a recepty 22. října 2013

Jestli máte rádi jídlo ve stylu "šavle - meče", mexická kuchyně určitě patří k vašim oblíbenějším. Co takhle gulášek ve stylu pálivých papriček?

Potřebujete:

500 g vykostěného kuřecího masa

3 lžíce olivového oleje

2 cibule

4 stroužky česneku

1 plechovku oloupaných rajčat

1 malou plechovku rajského protlaku

2 naložené papričky jalapeños

1 svazeček zelené petrželky

sůl

pepř

4 lžíce zakysané smetany

100 g sýra feta

Postup:

  1. Na oleji lehce opečte na kousky nakrájené maso, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zalijte konzervou rajčat, přidejte protlak, nakrájené papričky, osolte, opepřete a zvolna duste asi 20 minut, až je maso měkké. Pak vmíchejte petrželku.

  2. Guláš rozdělte na talíře, přelijte zakysanou smetanou a posypejte rozdrobeným sýrem. Podávejte s tortilami nebo s chlebem.