Mexický týden: Burritos se slaninou

Vaření a recepty 24. října 2013

Včera jsme vám předvedli, jak na klasické burritos, pro dnešek pro vás máme snídaňovou variantu. Mimochodem, věděli jste, že mexičtí strávníci jsou schopni tuto dobrotu konzumovat jako snídani, oběd, večeři i svačinu? Právě kvůli bezpočtu možných variant se vám burritos nikdy neomrzí.

Potřebujete:

4 velké tortily

50 g libové anglické slaniny

1 lžíci oleje

1 konzervu červených fazolí ve slaném nálevu

1 cibuli

8 listů hlávkového salátu

2 rajčata

100 g tvrdého sýra

100 g omáčky taco

150 g zakysané smetany

sůl

pepř

špetku chilli

petrželku nebo koriandr

Postup:

  1. Fazole sceďte. Na oleji lehce opečte drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte fazole a rozmačkejte je vidličkou. Podle chuti osolte, opepřete a ochuťte chilli.

  2. Tortily rozložte na pracovní stůl, na každou dejte část fazolí, listy salátu, rajčata, posypejte polovinou nastrouhaného sýra a složte opatrně do obálky. Položte na plech vyložený pečicím papírem, posypejte zbytkem sýra a zapečte v předehřáté troubě, pod grilem nebo v remosce. Podávejte přelité taco omáčkou a zakysanou smetanou.