Mexický týden: Fajitas se salámem chorizo

Vaření a recepty 26. října 2013

Fajitas, to jsou masové nudličky opečené a zabalené do chutné tortily. Zkuste pro tentokrát vyměnit hovězí či kuřecí maso za salám chorizo a budete příjemně překvapeni, jaký švih tomuto tradičnímu jídlu dodá.

Potřebujete:

8 středně velkých tortil

200 g silnějších plátků salámu chorizo

100 g nastrouhaného čedaru

1 ledový salát

2 papriky (žlutou a červenou)

1 střední cibuli

1 avokádo

1 zelenou chilli papričku (nebo jalapeño)

0,5 dl oleje

hrst lístků čerstvého koriandru

sůl

Postup:

  1. Papriky zbavte semínek, cibuli oloupejte, ledový salát omyjte a vše nakrájejte na nudličky. Chilli papričku nakrájejte na kolečka, avokádo rozkrojte, zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky.

  2. V kastrolu zahřejte olej a orestujte na něm papriky, cibuli, papričku a salám. Směs osolte, vmíchejte do ní plátky avokáda a odstavte z ohně.

  3. Tortily opečte na suché pánvi z obou stran. Na každou dejte hrst nakrájeného salátu, přidejte orestovanou zeleninu se salámem, posypejte nastrouhaným sýrem a lístky koriandru. Placky přeložte na půlky nebo zarolujte a ihned podávejte, dokud jsou ještě horké.