Potřebujete:
2 kukuřičné klasy
250 g konzervovaných černých fazolí
1/2 šálku omáčky salsa
1/2 šálku pomerančového džusu
3 polévkové lžíce čerstvé limetkové šťávy
1/4 šálku nakrájené čerstvé papriky cilantro
2 polévkové lžíce oleje (například kanolového)
3/4 čajové lžičky mletého kmínu
500 g hovězího filé
1 svazek pórku
1 červenou cibuli
1 červenou papriku
dýňová semena
Postup:
Kukuřičné klasy vložte na 30 minut do studené vody, mezitím uvařte rýži, propláchněte ji a nechte okapat. Pak ji spolu s černými fazolemi vložte do mísy.
V malé misce smíchejte salsu, pomerančový džus a limetkovou šťávu, cilantro, 1,5 polévkové lžíce oleje a kmín. Dresink zamíchejte do rýže a fazolí. Steak, pórek a cibuli potřete zbylým olejem, osolte a opepřete.
Na roštu ogrilujte cibuli, papriku a kukuřičné klasy, nakrájejte papriku a pórek a přidejte k rýži. Kukuřičná zrna okrájejte, steak nakrájejte na proužky, přidejte k rýži a dozdobte cilantro a dýňovými semeny.