Potřebujete:
200 g strouhanky
200 g světlé bagety
2 vejce
5 dl mléka
2 lžíce másla
hrst provensálských bylinek (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka, majoránka)
sůl
Postup:
Bagetu nakrájejte na malé kostičky a nechte je oschnout. V kastrůlku zahřejte mléko s máslem, a když se máslo rozpustí, směs odstavte z ohně a vmíchejte do ní rozšlehaná vejce, nasekané bylinky a trochu soli.
Strouhanku promíchejte v míse s kostičkami bagety. Přilijte mléko s máslem, vejci a bylinkami a promíchejte. Z těsta utvořte kulaté knedlíčky, velké jako pingpongové míčky, vložte je do většího hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte asi 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou, nechte odkapat a podávejte jako přílohu k pečenému masu. Výborné jsou i samotné, přelité kvalitním olivovým olejem.