Potřebujete:
8 rohlíků
150 g slaniny
200 g hrubé mouky
2 vejce
150 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
muškátový květ
zelenou petrželku
libeček
Postup:
Rohlíky nakrájejte na kostičky, rozložte je na plech a nechte oschnout v předehřáté troubě. Pak je nasypejte do mísy, přidejte na kostičky nakrájenou a opečenou slaninu, hrubou mouku, rozšlehaná vejce a zeleninový vývar. Osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu a trochu nasekané zelené petrželky a libečku. Vše zpracujte na těsto.
Mokrýma rukama utvořte větší koule, vložte je do vroucí osolené vody a vařte je doměkka (asi 10 minut, lepší je knedlík vyzkoušet). Pak je vyndejte děrovanou naběračkou, propíchněte vidlicí, aby vyšla pára, a rozdělte na talíře. Podávejte přelité rozpuštěnou slaninou nebo máslem.