Potřebujete:
2 lžičky moučkového cukru
špetku soli
350–400 ml mléka
150 g dětské krupičky
2 malá vejce
250 g hrubé mouky
mouku na pracovní plochu
75 g bílé čokolády
75 g mléčné čokolády
60 g piškotů
250 g jahod
150 ml čokoládového topingu
Postup:
Oslazené a osolené mléko pomalu přiveďte k varu, za stálého míchání do něj nasypejte krupičku a uvařte kaši. Nechte ji téměř úplně vychladnout a průběžně ji míchejte. Potom do ní všlehejte vejce a mouku a vypracujte tuhé těsto.
Těsto rozdělte na stejnoměrné kousky a na pomoučené pracovní desce ho prsty zploštěte. Do středu rozdělte kousky bílé i mléčné čokolády a důkladně zabalte. Malé knedlíky vložte do vroucí, mírně osolené vody a vařte asi 6-7 minut.
Piškoty rozdrťte válečkem. Omytým jahodám odstraňte stopky a překrájejte je na kousky. Hotové knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou, namáčejte je do čokoládového topingu a potom je obalujte v piškotech. Rozdělte je na talíře, polijte zbylým topingem a posypejte jahodami.