Knedlíkový týden: Švestkové ze spařeného těsta

Vaření a recepty 3. listopadu 2013

Kdy jindy servírovat švestkové knedlíky než nyní, na podzim?

Potřebujete:

180 g polohrubé mouky

1/8 l horkého mléka

sůl

1 vejce

50 g mouky na vál

asi 500 g švestek

20 g cukru

30 g másla

30 g mletého máku nebo strouhaného tvarohu

Postup:

  1. Mouku a sůl nasypejte do kastrolu, zalijte mlékem, promíchejte a za stálého míchání vařte tak dlouho, až se těsto nechytá vařečky ani kastrolu.

  2. Do studeného těsta vmíchejte vejce a pak ho nakrájejte na stejné kousky. Do každého kousku zabalte očištěnou švestku. Knedlíky vařte v osolené vodě asi 5 minut. Uvařené knedlíky upravte na mísu, posypejte mákem smíchaným s cukrem a polijte horkým máslem.